Soorten feesten

Als we aan feesten denken dan denken we allemaal aan andere soorten feesten. Dat is ook niet zo gek want feesten is een breed begrip. Er zijn een hoop verschillende soorten feesten. En alsof er nog niet genoeg feesten zijn bedenken we zelf zo nu en dan nieuwe gelegenheden voor een feestje. Er is immers niemand die bepaald wanneer een feest een feest is. Sommigen zien elke gelegenheid als een reden voor een feestje terwijl anderen het liever bij verjaardagen houden.

Nationale feestdagen

Je hebt uiteraard nationale feestdagen zoals Kerstmis en Sinterklaas. Deze staan vast en zijn een feit. Er zijn mensen die tijdens deze feestdagen zelf ook nog een feest organiseren in dat thema. Denk maar eens aan de soorten feesten rondom halloween. Alles is versierd met spinnenwebben en pompoenen en de gasten worden gevraagd zichzelf zo griezelig mogelijk te verkleden.

Gelegenheden voor een feest

Er zijn ook genoeg feesten ter gelegenheid van verschillende gebeurtenissen. Een verjaardag is altijd wel een reden voor een feestje. Er zijn bepaalde leeftijden waarbij uitbundiger wordt uitgepakt dan normaal, denk maar eens aan Sarah of Abraham. Ook bij verjaardagen van de kleintjes onder ons wordt er nog wel eens extra uitgepakt.

Er is een gelegenheid die nóg specialer is dan de verjaardag van een kind. Je raad het vast al, de komst en geboorte van het kind. Kraamfeesten en babyshowers worden steeds populairder. Wekenlang vrienden en familie over de vloer wordt steeds vaker ingeruild voor kraamfeesten.

De liefde is ook een van de redenen voor een feest. Dit zijn weer totaal andere soorten feesten. Het huwelijksfeest is voor velen hét feest van hun leven. Voordat deze grote dag aanbreekt zijn er ook al genoeg redenen voor een feestje. Vrijwel altijd gaat er een vrijgezellenfeest aan vooraf. Je gaat binnenkort trouwen en dat moet gevierd worden!

Bij feesten kan je ook nog denken aan bedrijfsfeesten. Dit zijn soorten feesten ter eren zijn van diverse gebeurtenissen. Het bedrijf kan bijvoorbeeld een x aantal jaar bestaan of er is een mijlpaal bereikt. Maar bij veel bedrijven is het bedrijfsfeest een jaarlijkse gebeurtenis.

Zoals je ziet zijn er een hoop verschillende soorten feesten!