Bedrijfsfeest

Een x aantal jaar bestaan of een bereikte mijlpaal kunnen een reden zijn voor een bedrijfsfeest. Het bedrijfsfeest kan ook een jaarlijks evenement zijn. Het is gelijk een mooie kans om je collega’s in een andere setting te leren kennen en eventueel te werken aan teambuilding. Een bedrijfsfeest hoeft natuurlijk niet letterlijk een feest te zijn. Vaak wordt er ook gekozen voor een barbecue of een activiteit.

Originele bedrijfsfeest ideeën

Een bedrijfsfeest hoeft dus niet perse een feest te zijn. Je kan het bedrijfsfeest ook een ander jasje geven. Als het mooi weer is wordt er vaak gekozen voor een barbecue, maar wat dacht je van een food festival buiten op een ruime open plek? Om in het culinaire straatje te blijven kan je ook kiezen voor virtual dining of een walking diner. Of wat dacht je van een etentje op een speciale locatie. Dinner in motion is razend populair. Het is een 360 graden restaurant waar tijdens het diner prachtige beelden om je heen en op tafel te zien zijn. Je zou zelfs nog kunnen regelen dat ze persoonlijke beelden afspelen tijdens het bedrijfsfeest. Of denk aan een diner op een cruise schip of dubbel dekker. Als het om hele grote bedrijven gaat zou je ook een eigen festival kunnen organiseren. Tijdens dit festival kan je allerlei teambuilding activiteiten organiseren. Als je organisatie wat kleiner is kan je dit bedrijfsfeest alsnog op kleinere schaal organiseren.

Betrek het personeel bij de organisatie

Een bedrijfsfeest organiseren kan een lastige klus zijn. Je moet rekeningen houden met de wensen van het personeel en je wil graag met iets verrassends komen. Laat je werknemers daarom meedenken en vraag of zij bedrijfsfeest ideeën hebben. Op deze manier laat het bedrijf meteen zien dat ze het personeel graag willen betrekken. Je kan dit natuurlijk op een leuke en creatieve manier realiseren.  Zet bijvoorbeeld een ideeënbus in de kantine. Of maak er per afdeling een wedstrijdje van. Het leukste idee voor een bedrijfsfeest wordt dan gerealiseerd.