High tea zelf maken

High tea zelf maken

Een high tea thuis organiseren is een fantastische manier om een middag door te brengen met vrienden en familie. Met zelfgemaakte lekkernijen creëer je een persoonlijke en warme sfeer. Zelf bakken zorgt voor verse, smaakvolle traktaties en geeft jou de vrijheid om met de ingrediënten te variëren naar eigen wens.

Zet de sfeer met gedekte tafels

Begin met het dekken van de tafel op een manier die de ontspannen, maar elegante sfeer van een high tea benadrukt. Een schoon, fris tafelkleed, fijn porselein en het glinsteren van wat glaswerk of kristal voegen een gevoel van speciale gelegenheid toe aan je samenkomst. Plaats daarnaast voor elke gast een kleine vaas met verse bloemen om een vleugje natuurlijke schoonheid toe te voegen.

Denk ook aan comfort. Kussentjes op de stoelen en rustige achtergrondmuziek kunnen helpen om je gasten zich op hun gemak te laten voelen en om een ongedwongen gesprek te bevorderen.

Zoet en hartig gebak

Door zelf te bakken geef je een persoonlijke touch aan de high tea. Begin met de klassieke scones, die niet mogen ontbreken. Experimenteer met de toevoeging van rozijnen, kaas of zelfs pompoen voor een variatie op de traditionele scones.

Naast scones zijn minisandwiches een belangrijk onderdeel van de hartige hapjes. Vul deze met combinaties van komkommer, zalm of eiersalade. Zorg ervoor dat de sandwiches vers zijn en dat je ze vlak voor de high tea bereidt om te voorkomen dat ze uitdrogen.

Zoetigheden zelf maken

Naast de hartige opties is er altijd ruimte voor zoetigheid bij een high tea. Denk hierbij aan zelfgebakken lekkernijen zoals macarons, petit fours of cupcakes die je kunt decoreren in stijl. Deze zoetigheden geven kleur aan de tafel en zijn daarnaast de perfecte afsluiter van een lichte maaltijd.

Door zelf te bakken heb je de controle over de smaak en ingrediënten. Zo kun je rekening houden met dieetwensen en allergieën van je gasten. Serveer daarnaast kleine chocolaatjes of bonbons om mee te nemen, als een zoete herinnering aan de middag.

Theeselectie voorbereiden

Bij een high tea is de thee natuurlijk de ster van de show. Zorg voor een goede selectie van zwarte, groene en kruidentheeën. Plaats de thee in doorzichtige bakjes of kleine potjes zodat je gasten de bladeren kunnen zien en ruiken voordat ze kiezen.

Vergeet niet om ook melk, suiker, honing en citroenschijfjes te voorzien. Zo kan iedere gast thee naar eigen smaak samenstellen. Schenk de eerste kop thee zelf in als gastheer of gastvrouw, als een gebaar van gastvrijheid.

High tea festiviteiten

Als je high tea ten einde loopt, wees dan attent en bied je gasten een kleine attentie aan. Dit kan een pakje van de zelfgebakken koekjes zijn of een zakje met thee die ze hebben geproefd. Dit gebaar van dankbaarheid zal zeker gewaardeerd worden.

Thuis een high tea organiseren combineert gezelligheid met de kunst van zelf bakken. De voorbereidingen leiden tot een middag gevuld met lachende gezichten en de tevredenheid van samen genieten. Gun jezelf deze plezierige ervaring en sta versteld van het geluk dat een goed bereide high tea kan brengen.

Terug naar overzicht