Kraamfeest

Kraamfeesten, babyshowers en gender reveals.. Komt dat niet allemaal een beetje op hetzelfde neer? Babyshowers en gender reveals worden inderdaad vaak tegelijkertijd gedaan. Beiden vinden 4 tot 6 weken vóór de bevalling plaats. Tijdens een babyshower staat de moeder in de spotlight. Zij wordt deze middag in de watten gelegd. Vaak wordt dan ook het geslacht van de baby bekend gemaakt. Er kan ook voor gekozen worden om dit apart te doen. Het bezoek van een babyshower is vaak alleen vrouwelijk terwijl een gender reveal ook voor de vader en de mannen net zo belangrijk is. Een kraamfeest is weer totaal anders.

Wanneer en door wie wordt het georganiseerd?

In tegenstelling tot een babyshower wordt een kraamfeest ná de bevalling gehouden. Normaliter 4 tot 6 weken erna. Alle belangstellende komen een bezoekje brengen aan de kleine man of meid. Een ander verschil is dat deze door de ouders van de pasgeboren baby zelf wordt georganiseerd.

Organiseren van een kraamfeest

Of je nu zelf al een aantal kraamfeest ideeën hebt of totaal niet waar je moet beginnen, deze tips en ideeën zullen zeker van pas komen.
Ten eerste moet je natuurlijk de datum, gastenlijst en locatie vast zetten. Organiseer je het kraamfeest thuis of huur je een locatie af? Uitnodigingen hoor hier natuurlijk ook bij. Je kan hiervoor kiezen uit een echte uitnodigingskaart of een digitale. Zorg ervoor dat je alle nodige informatie op de uitnodiging zet zoals de tijd dat de gasten welkom zijn. Geef de uitnodiging een creatieve twist of persoonlijke touch.

Versiering ideeën

Bij een kraamfeest hoort natuurlijk ook versiering. Je kan denken aan slingers, ballonnen, een zelfgemaakte fotobooth of je kan de gekregen kaartjes ophangen aan een slinger of prikbord. Een gastenboek op je kraamfeest is ook super leuk! Of een andere variant waar gasten iets persoonlijks kunnen schrijven voor de ouders en de kleine zoals een adviezenpot. Andere kraamfeest ideeën zijn folie ballonnen in de naam van de baby of de geboorte datum. Je kan ook het woord ‘babygirl’ of ‘babyboy’ in folieballonnen aanschaffen. Een ander idee zijn persoonlijke slingers. Maak bijvoorbeeld een slinger van babyfoto’s, zo hoef je ook niet telkens je telefoon erbij te pakken voor elke gast. En de versiering hoeft helemaal niet blauw óf roze te zijn. Je ziet steeds vaker dat er andere kleuren gekozen worden zoals rosé goud, grijstinten of zelfs nude tinten. Ook zijn bloemen steeds populairder bij een kraamfeest.

Kraamfeest ideeën voor hapjes

Bij een kraamfeest bestaat vaak 90% van de hapjes uit zoetigheid. Denk maar aan de populaire drip cakes of cake pops, vaak in dezelfde kleur als de versiering. Niets mis mee hoor. Je kan natuurlijk ook hartige of gezondere hapjes serveren op je kraamfeest zoals verschillende lekkernijen op een stokje. Deze zijn lastiger te verkrijgen in een bepaalde kleur, maar dat is geen probleem. Je kan de hapjes namelijk zelf nog altijd versieren. Knoop een strikje van in de kleur van de versiering aan het stokje en voila, je hebt de kleur van het kraamfeest er in terug laten komen.