Hoe een mooie en persoonlijke bruiloft uitnodiging te maken

Hoe een mooie en persoonlijke bruiloft uitnodiging te maken

Je trouwdag is een van de belangrijkste dagen van je leven worden. Het is de dag waarop je officieel gaat trouwen met de liefde van je leven. Je wilt dan ook graag dat deze dag perfect verloopt. Van de locatie tot het eten en van de jurk tot de muziek, alles moet tot in de puntjes geregeld zijn. Een belangrijk onderdeel van deze dag is ook de uitnodiging. Deze kondigt aan wat er gaat gebeuren en wie er bij mag zijn. In deze blog lees je waar je op moet letten bij het maken van een mooie en persoonlijke bruiloft uitnodiging.

Kies de juiste tekst en stijl

De tekst en stijl van de bruiloft uitnodiging zijn erg belangrijk. Ze geven een indruk van wat gasten kunnen verwachten van de trouwdag. Bedenk dus goed wat je hier wilt neerzetten. Welke tekst past bij jullie als bruidspaar en bij de sfeer die je neer wilt zetten op jullie trouwdag? Gaan jullie voor een formele taal of spreekt een informele toon meer aan? Je kunt ook kiezen voor een persoonlijke quote of mooie songtekst. Bovendien moet de stijl van de uitnodiging passen bij de trouwstijl. Wordt het een klassieke, moderne of juist rustieke bruiloft? Met behulp van bepaalde kleuren en lettertypes die bij de trouwlocatie passen, geef je de uitnodiging een passende uitstraling.

Zorg voor de juiste informatie

Zorg ervoor dat de bruiloft uitnodiging alle belangrijke informatie bevat die je gasten nodig hebben. Denk aan de datum, locatie, dresscode en het tijdstip van de dag. Vermeld er ook bij of er tijdens de receptie of het feest nog activiteiten of speeches zullen plaatsvinden. Informeer je gasten ook of er een bepaald thema is of dat je graag wilt dat ze op een bepaalde manier gekleed gaan. Naast deze informatie kun je op de uitnodiging misschien ook al aankondigen hoe de rest van de trouwdag eruit zal zien. Op deze manier weet iedereen wat hij of zij kan verwachten.

Voeg persoonlijke touch toe

Een bruiloft uitnodiging wordt nog specialer als je er een persoonlijke touch aan toevoegt. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke foto van jullie als bruidspaar toevoegen of een kleine anekdote over jullie relatie in de tekst verwerken. Ook kun je persoonlijke elementen, zoals jullie favoriete kleur of bloem, in de aankleding van de uitnodiging laten terugkomen. Je kunt ook een videoboodschap sturen als aankondiging van de bruiloft of zelf een unieke uitnodiging ontwerpen in plaats van kant-en-klare kaarten te kopen. Zo laat je aan je gasten zien dat je echt aandacht aan de uitnodiging hebt besteed.

Verstuur de uitnodiging op tijd

De trouwdatum is vastgezet en de uitnodigingen zijn ontworpen en geprint. Houd er rekening mee dat de uitnodiging zeker 6 tot 8 weken van tevoren verzonden moet worden, zodat je gasten dit ruim van tevoren weten. Zo hebben ze de tijd om vrij te nemen, vervoer en accommodatie te regelen en misschien zelfs een cadeautje voor jullie als bruidspaar te kopen. Als je merkt dat er mensen zijn die nog niet hebben gereageerd op de uitnodiging, stuur dan een herinnering. Dit is belangrijk voor het vastleggen van het aantal aanwezigen bij de bruiloft.

Het maken van een bruiloft uitnodiging hoeft niet moeilijk te zijn. Door stapsgewijs te werken en rekening te houden met de persoonlijke touch, kun je een uitnodiging maken die je gasten nooit zullen vergeten. Zorg ervoor dat de uitnodiging past bij jullie als bruidspaar en bij de sfeer van de bruiloft en vraag vrienden of familie om advies als je dit nodig hebt. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij Stijlvolle Trouwkaarten.

 

Terug naar overzicht