Huwelijksfeest

Een bruiloft is een bijzondere gebeurtenis. Deze speciale dag wil je natuurlijk samen met al je dierbaren vieren tijdens jouw huwelijksfeest. De bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven en deze dag organiseren kan een hele klus zijn. Er zijn zoveel dingen waar je rekening mee moet houden. Wat word de trouwlocatie? Welke smaak bruidstaart wil je? Welke muziek wordt er gedraaid? Waar je bij andere feesten minder aandacht aan zou besteden kan bij een huwelijksfeest wel cruciaal zijn.

De bruidstaart

Terwijl je bij een verjaardag makkelijk een schaal bitterballen voorbij laat gaan is dit bij een huwelijksfeest minder gepast. Ook komt er meer lekkers bij kijken dan andere feesten. Je hebt namelijk een bruidstaart, hapjes en ook nog een buffet. Wie denkt dat een bruidstaart standaard wit is heeft het mis. Gekleurde marmer taarten en geode cakes zijn zeer populair. Ook zie je steeds vaker dat er echte bloemen worden gebruikt voor de bruidstaart. Zowel decoratief als eetbare bloemen. De traditionele bruidstaart wordt tijdens het huwelijksfeest ook vaker ingeruild voor modernere varianten. Denk bijvoorbeeld aan mini gebakjes of ‘sweet tables’. De naam zegt het al, een tafel vol zoetigheid waar de gasten zelf uit kunnen kiezen. Soms zie je ook een donut wall op een huwelijksfeest.

Het buffet en hapjes

Ook het buffet op een huwelijksfeest wordt nog wel eens ingeruild voor andere opties. Je kan ook een (keuze) menu samenstellen en ervoor kiezen dat de gasten geserveerd worden. Of wat dacht je van foodtrucks? Super leuk voor een trouwlocatie in de open lucht. Het geeft je huwelijksfeest een bohemien/festival tintje. Er zijn genoeg foodtrucks die specialere gerechten bieden dan vietnamese snacks of friet! (ook niet verkeerd hoor)
Ook met de hapjes kan je helemaal los gaan. De ‘sweet table’ kan je later omtoveren tot een hapjes tafel. Of je kan verschillende hapjes laten serveren aan de gasten. Een ander idee is om een etagère in het midden van elke tafel te zetten met allerlei lekkers. Deze kan tevens ook op de hapjes tafel!

Styling en decoratie van het huwelijksfeest

Maanden voor de bruiloft ben je vaak al bezig met van alles plannen. Hier hoort ook de styling en decoratie van een huwelijksfeest bij. Vaak wordt de decoratie in een bepaald thema of kleur uitgekozen. Je kan de decoratie tot in detail bepalen. Je hoeft dit natuurlijk niet helemaal zelf te doen. Er zijn genoeg bedrijven die je hiervoor kan inschakelen. Zowel voor de styling als het verhuur van de nodige tools. Je ziet steeds vaker dat er bij een huwelijksfeest gebruik wordt gemaakt van lichtletters, love decoratie (decoratie met Mr. & Mrs.), folie- en grote helium ballonnen. Bloemen kunnen ook niet ontbreken bij een huwelijksfeest. Bloemen wanden en bloemenbogen passen altijd op een bruiloft. En wat dacht je van een gepersonaliseerd welkomstbord? Zo voelen je gasten zich gelijk welkom op jouw huwelijksfeest.