Kinderfeest

Voor kinderen is de verjaardag vaak een van de mooiste dagen van het jaar. Ze kijken er wekenlang naar uit en kunnen soms de avond ervoor niet eens slapen. Een kinderverjaardag is een speciale gelegenheid, zowel voor het kind zelf als de ouder(s). Je wil natuurlijk een geslaagd kinderfeest organiseren.

Kinderfeest thuis

Vaak wordt een kinderverjaardag zelfs twee keer gevierd. Een keer voor familie en de andere keer voor vriendjes en vriendinnetjes. In beide gevallen is decoratie zeer belangrijk! Het feestje voor de familie wordt vaak thuis gevierd. Het huis of de tuin wordt versierd en er wordt gezorgd voor lekkere hapjes en drankjes. Familieleden komen langs om de jarige te feliciteren en daar horen uiteraard ook cadeautjes bij. Om ervoor te zorgen dat de cadeautjes niet overal rond slingeren kan je er een speciale tafel voor neerzetten. Deze kan je ook versieren. Dit is ook handig wanneer je een kinderfeest organiseert voor de vriendjes en vriendinnetjes. Hiervoor kan het leuk en makkelijk zijn om ook een tafel met hapjes en drankjes neer te zetten. Zo kunnen de kinderen zichzelf voorzien van wat lekkers. Omdat je het thuis blijft betekend het niet dat je geen activiteiten kan organiseren. Denk bijvoorbeeld aan verschillende spelletjes of een knutselhoek. Je zou zelf ook een workshop kunnen geven. Of ga alsnog buiten de deur. Denk aan een speurtocht of verschillende spelletjes in de wijk of in het bos. Zorg wel voor genoeg begeleiding als je hier voor kiest. Een slaapfeestje is ook nog een optie. Kinderen vinden dat prachtig.

Een partijtje buiten de deur

Voor een kinderverjaardag buiten de deur heb je enorm veel opties. De mogelijkheden liggen natuurlijk ook aan je budget, maar kinderen zijn niet de moeilijkste. Voortaan zijn er zóveel mogelijkheden en er zitten ook nog eens hele originele activiteiten tussen. Wat dacht je van een eigen podcast of animatiefilm maken op een kinderfeestje? Of een kookworkshop waarbij de kinderen later zelf van het buffet kunnen genieten. Beauty kinderfeestjes zijn ook heel leuk voor meisjes. Ze kunnen dan echt over een catwalk lopen. Je kan ook kiezen voor een sportief kinderfeestje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bossaball of een BMX kinderfeest.

Kinderverjaardag thema’s

Organiseer een kinderfeest in een bepaald thema. Je kan de uitnodiging, versiering, hapjes, drankjes en activiteiten hierop aanpassen. Dit is ook mogelijk voor een feestje buiten de deur. Vaak kan je je eigen versiering en lekkers meenemen naar de activiteiten. Of laat de kinderen van te voren of erna nog een taartje eten thuis.

Populaire thema’s voor een kinderverjaardag zijn:

  • Pokémon
  • Eenhoorns
  • Frozen
  • Minions
  • Bumba
  • Dinosaurussen
  • Princessen

Weet jij al welk thema jouw volgend kinderfeest gaat zijn?