Verjaardagsfeest

Een verjaardag is vrijwel altijd reden voor een feest. We zijn een jaar ouder en dat mag gevierd worden, dus waarom zouden we er niet gelijk een feest van maken? Het is immers altijd feest op een verjaardag, ongeacht hoe groot je uitpakt. Een verjaardagsfeest kan je natuurlijk zo uitbundig vieren als je zelf wil. Er zitten totaal geen regels aan verbonden. Het is jouw dag dus vier het zoals jij dat wil!

Een bijzonder verjaardagsfeest

Ondanks dat verjaardagen zelf al genoeg reden zijn voor een verjaardagsfeest verdienen bepaalde leeftijden net wat meer aandacht. Net zoals op andere verjaardagen wordt de jarige deze dag in de spotlights gezet, alleen schijnen de spotlights deze dagen wat extra. Samen met geliefde staat de jarige stil bij deze bijzondere en misschien wel historische dag.

1 jaar

Voor ouders is de eerste verjaardag van een kindje altijd een bijzonder moment. Deze speciale gelegenheid vraagt daarom ook voor een verjaardagsfeest. Houd wel het ritme van je kleintje aan en plan het het feest daarom om de dutjes heen.

16 jaar

De trend Super Sweet Sixtien is overgewaaid vanuit Amerika, het is een feest met alles erop en eraan. Ook hier wordt het steeds populairder. Zestien is namelijk een bijzondere leeftijd, veel dingen mogen dan wel die eerst niet mochten. Je mag officieel beginnen met rijlessen.

18 jaar

Een 18e verjaardag vraagt om een feestje. Je bent nu meerderjarig en het verjaardagsfeest wordt nu echt een féést. Vaak wordt er gekozen voor een huisfeest of er wordt een zaal(tje) afgehuurd.

21 jaar

Je bent nu officieel volwassen en dat mag gevierd worden. Het feest kan wederom thuis of in een zaaltje gevierd worden. Tegenwoordig zijn 21 birthday diners razend populair, vooral onder de dames. Dit kan thuis georganiseerd worden of in een restaurant.

30 jaar

Het is tijd om afscheid te nemen van je twintiger jaren en dat is toch wel een mijlpaal.

50 jaar

Sara of Abraham vraagt natuurlijk om een groot verjaardagsfeest!

65 jaar

Voor velen is 65 jaar ook een speciale leeftijd. Wederom kan je dit feest thuis of in een zaal vieren.

Thema feesten

Een verjaardagsfeest in het teken van een bepaald thema is helemaal van nu. Als je denkt aan een thema verjaardagsfeest moet je denken aan versiering, hapjes en drankjes, muziek en zelfs een dresscode in dat thema. In principe kan alles een thema zijn. Populaire thema’s zijn jungle & safari, glitter & glamour, disco of bijvoorbeeld de jaren 70 of 80. Tijdens zo’n thema feest is het leuk om herinneringen vast te leggen. Een selfie booth in hetzelfde thema is een leuke toevoeging.