Hostess

Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk. Dit geldt in het dagelijkse leven, maar ook tijdens een feest of event. Je wilt namelijk dat je evenement een goede indruk maakt bij de gasten. Een hostess kan hierbij enorm in jouw voordeel werken. Een hostess kan net het verschil maken en jouw event naar een hoger niveau brengen. 

Wat doet een hostess precies?

De main reason om een hostess in te huren is jouw event naar een hoger niveau tillen. Maar hoe draagt een hostess daar precies aan bij en wat kan je er van verwachten? Ten eerste zorgt een hostess ervoor dat de gasten van het event gastvrij en vriendelijk worden ontvangen op de locatie. De belangrijkste taak is namelijk de gasten verwelkomen en hen op hun gemak laten voelen bij het event. Verder controleren ze eventueel of de gasten op de gastenlijst staan of een uitnodiging hebben. Vervolgens wensen ze hen natuurlijk een fijne tijd bij het evenement. Wat de taken precies inhouden kan per situatie verschillen. De algemene taken zijn vooral het visitekaartje en aanspreekpunt zijn van het evenement. 

Eigenschappen van een goede hostess

Wanneer je een hostess wil inzetten voor je feest of evenement is het belangrijk dat ze aan een aantal eigenschappen voldoet. Een hostess is een gastvrouw in hart en nieren. Ze vindt het leuk om anderen te helpen en laat ongeacht een goede indruk achter. Verder is het ook van belang dat ze representatief is. Dat betekend dat de hostess geschikte kleding draag en passende make-up, dus geen overmatig make-up gebruik. Verder is een frisse lichaamsgeur erg belangrijk, maar ook hier moet niet overdreven worden met parfum. Een hostess moet dus klantvriendelijkheid uitstraling en verzorgt uiterlijk hebben.

Hostess inzetten op verschillende evenementen

Er zijn een hoop diverse evenementen waar het inzetten van een hostess geschikt voor is. Er wordt meestal gebruik van gemaakt bij beurzen en openingen. Ook bij de lancering van een nieuw product of dergelijke is dit uitermate geschikt.