Examenfeest

Als je eindelijk je middelbare schooldiploma in je zak kan steken vraagt dat natuurlijk om een feestje. Velen kiezen er daarom voor om een examenfeest te organiseren. Vrienden en/of familie worden uitgenodigd om samen het succes te vieren. Maar hoe plan je zo’n feest en waar moet je allemaal aan denken?

Muziek op een examenfeest

Naast de gastenlijst, de datum en de locatie is muziek een van de belangrijkste punten. Muziek is immers de sfeermaker van je examenfeest. Laat je een DJ draaien of speel je zelf je Spotify lijst af? Je kan natuurlijk zelf een party playlist samenstellen. Deze kan je afspelen via je telefoon of laptop. Wanneer je voor de laptop kiest kan het zijn dat je vrienden deze ook gaan gebruiken om zelf muziek uit te zoeken. Mocht je dat niet fijn vinden, kies dan lekker voor je telefoon. Als het budget het toe laat kan je ook een DJ laten draaien op je examenfeest.

Thema’s en versiering

Je kan voor een bepaald thema kiezen voor je examenfeest. Omdat het in de zomerperiode valt is het leuk om voor een glitter & glamour thema te gaan. Zo kan je gelijk je gala outfit nog een keer aan. Of wat dacht je van een examenfeest in een jungle thema. Je zou je huis, de tuin of de zaal kunnen omtoveren tot een echte jungle. Dit is natuurlijk geen must. Zolang er slingers, ballonnen en confetti zijn heb jij in principe de juiste setting voor een examenfeest ook al te pakken.

Snacks en drankjes

Zonder snacks en drankjes is een examenfeest niet compleet. Het is aan te raden om wegwerp borden en bekers te gebruiken. Red cups zie je vaak bij feesten voor jongeren. Deze zijn tevens ook verkrijgbaar in andere kleuren. Tijdens je eigen examenfeest wil je natuurlijk niet zelfs als ober spelen. Meestal wil de geslaagde ook liever dat de ouders niet al te vaak op de dansvloer verschijnen. Het is dan handig om al het drinken en lekkers op een grote tafel te zetten zodat de gasten deze zelf kunnen pakken. Wanneer je gebruik maakt van (staan)tafels zou je hier ook een aantal snacks op kunnen zetten. In principe is een diner of buffet geen must op een examenfeest. Snacks en hapjes zijn ook genoeg. Je kan natuurlijk wel wrapjes, mini worstenbroodjes, bittergarnituur etc serveren. In plaats van een examenfeest zou je ook nog altijd een diner of lunch kunnen organiseren.