Wijn en andere dranken

wijn en andere dranken, foto mountainhikerGeef je je feest thuis, dan hoort daar drank bij. Je kunt het simpel aanpakken en het houden bij wijn (wit, rosé, rood), bier en frisdrank.
Wil je het iets uitgebreider aanpakken, dan heb je misschien iets aan onderstaande tips:

  • Als aperitief (voorafgaand het het diner) geef je iets droogs met niet teveel alcohol, bijvoorbeeld een mousserende wijn. Je kunt ook sherry of een droge witte wijn serveren.
  • Zorg voor een alcoholvrij alternatief, bijvoorbeeld vers vruchtensap (alleen vóór het eten) of (koolzuurhoudend) bronwater (prima voor tijdens het eten).
  • Controleer wijn vóór je hem serveert op kurk. Ook al weet je niets van wijn, kurk herken je direct.
  • De algemene regel is dat witte wijn of rosé vóór rode wijn komt. De reden hiervoor is dat rode wijn over het algemeen zwaarder is.
  • Zoete wijn hoort niet thuis bij het eten, neem altijd (half)droge wijn.
  • Een wijnglas houd je vast bij de steel.
  • Wijnproeven doe je zo: houd je glas tegen het licht en bekijk de kleur van de wijn. Draai je glas rond (walsen van de wijn) om de geur los te laten komen. Steek je neus in het glas en ruik de wijn. En neem dan een slok, zuig de wijn met wat lucht naar binnen en laat hem langs heel je tong gaan. Geen ervaring? Gewoon proeven is prima, het hoeft geen show te worden.
  • Serveer je een nieuwe wijn, neem dan ook nieuwe glazen.
  • Meng wijn nooit met ijsblokjes of met iets anders.
  • Na het eten kun je een digestief drinken, een drankje bedoeld om de spijsvertering te bevorderen.
  • Drink niet teveel.

Heb je niet zoveel verstand van wijn, vraag dan advies bij een goede wijnwinkel. De prijzen van wijn variëren enorm. Laat je niet opnaaien, je hoeft geen dure wijn te kopen om je gasten te imponeren. Er zijn prima wijnen te koop die goed te betalen zijn.

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website