Tips voor gasten

Ben je uitgenodigd op een feest, lees dan de uitnodiging goed. Waar moet je zijn, (vanaf) hoe laat, word je geacht je op een bepaalde manier te kleden, en zijn er speciale wensen als het gaat om cadeaus. Je vindt hieronder nog meer tips voor gasten.
Als je bent uitgenodigd op een feestje waar je (bijna) niemand kent, kan dat best spannend zijn. Onze tips voor feestjes waar je niemand kent, kunnen je misschien helpen. We hebben tips voor lastige situaties. En lees ook onze tips voor aankomen en vertrekken van een feest.

Wat staat er op de uitnodiging

Het is attent om de gastheer of gastvrouw te laten weten of je wel of niet komt. Die kan rekening houden met het aantal gasten bij de inkopen. Soms wordt daar ook om gevraagd, dan staat er op de uitnodiging RSVP. RSVP betekent “répondez s’il vous plaît”, Frans voor: laat alsjeblieft weten of je wel of niet komt.

Soms staan er meer vreemde termen op de uitnodiging. Vaak zeggen ze iets over wat er van je verwacht wordt als het gaat om kleding. Tegenwoordig worden de nogal ouderwetse begrippen als “black tie” en “tenue de ville” vaak ruim geïnterpreteerd, maar het is handig als je voorbereid bent.

Lees ook onze algemene tips voor feestkleding.

Als je een bijdrage aan het feest wilt leveren

Misschien wil je, als het om een speciale gelegenheid gaat, iets doen op het feest. Misschien wil je iets voordragen, zingen of op een andere manier een bijdrage leveren aan de feestvreugde. Misschien heb je in dat geval iets aan ons artikel over “hoe houd je een goede speech”.

Bij een groot feest is er vaak een ceremoniemeester. Dat is degene bij wie je je in zo’n geval het best kunt melden voor overleg. De ceremoniemeester is ook degene bij wie je vragen kwijt kunt over wensen op het gebied van cadeaus, wanneer je dieetwensen hebt, of wanneer je iets anders wilt bespreken.

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website