De sportieve familiedag, gezellig en uitdagend!

De eerste zondag in mei is het altijd raak. Ik leef erna toe. Dit jaar mogen wij de familiedag organiseren. Ideeën te over, maar wat is nou echt een leuke activiteit om te doen met onze sportieve en gezellige familie. Ik wil iets nieuws, echt een speciale activiteit waar over vijf jaar nog over gesproken wordt. Je kent het wel hé, ’’weten jullie het nog? Die familiedag was echt gaaf’’!

Bubbelvoetbal en boogschieten

Op internet surf ik rond naar sportieve activiteiten waar elke doelgroep aan kan deelnemen. sportieve familiedag, bubbelvoetbalIk zie dat bubbelvoetbal helemaal een trend is in Nederland. Dat is een geweldige activiteit voor mijn familie!

Daarnaast wil ik graag een uitdagende activiteit doen waar, zowel jong en oud aan kan deelnemen. De familiedag vindt plaats bij ons thuis, dus daar moet de activiteit opgezet kunnen worden. Mijn moeder wil heel graag een keer boogschieten met een echte handboog. Ik ben meteen enthousiast. Bubbelvoetbal en boogschieten, een sportieve familiedag, dat gaat het worden!

Eerst competitie

Eindelijk! De eerste zondag van mei is aangebroken. Het is mooi weer, het zonnetje schijnt en er is geen wolkje aan de hemel. Traditiegetrouw beginnen wij de zondagmorgen om 10.00 uur met koffie en een lekkere gevulde koek. De jonge lui praten bij over het uitgaan van de avond ervoor en vaders, moeders en senioren bespreken de werkweek en de opmerkelijke nieuwsberichten. Daarna worden er teams gemaakt voor de activiteiten, want om 11.00 uur staat onze eerste activiteit gepland. Met de hele familie gaan wij bubbelvoetbal spelen. Bubbelvoetbal is botsen, beuken, vallen en opstaan. Doordat je in een grote opblaasbal zit kan er niemand wat gebeuren.

Tijdens het eerste wedstrijdje gaat het er gelijk fanatiek aan toe. Er wordt veel gelachen en iedereen is enthousiast. De jonge lui willen winnen van de vaders en moeders. Tactische plannetjes worden er bedacht om door de sterke verdediging te komen.

Dan concentratie

Na het bubbelvoetballen is boogschieten onze tweede activiteit. Met echte handbogen kan iedereen schieten en mikken op de roos. Het leuke is dat iedereen zich ineens erg moet concentreren om ervoor te zorgen dat de pijlen het bord raken. Ook hier worden weer wedstrijdjes gespeeld, want natuurlijk moet er een winnaar komen!

Tijd voor de prijzen en de derde helft

De familie weet van geen ophouden. Het is al 14.00 uur en het eten wordt bijna vergeten. De cateraar heeft een overheerlijk buffet klaargezet. De hele familie kan zo aanschuiven en dat doet iedereen dan ook maar gauw. Tijdens het buffet komen de eerste drankjes op tafel en wordt er nog lekker geouwehoerd over het bubbelvoetballen en boogschieten. Iedereen wil natuurlijk weten welk team er heeft gewonnen en wat de spectaculaire prijzen zijn. Na het buffet volgt de prijsuitreiking en krijgen de winnaars een grote beker mee naar huis. De derde helft van deze sportieve familiedag gaat verder. Er wordt veel gelachen, overheerlijke drankjes worden genuttigd en zo gaat de familiedag door tot zonsondergang.

Ik geniet extra, want de familiedag is geslaagd en over deze activiteiten wordt over vijf jaar nog gesproken! Iedereen heeft genoten en daar doen we het met z’n allen voor.

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website