Spelletjes met bierviltjes

spelletjes met bierviltjesBierviltjes. Iedereen kent ze wel. En overal kom je ze tegen. Je hebt ze in verschillende maten en vormen en met verschillende opdruk. Het doel van een bierviltje is het opvangen van vocht om de tafel niet nat te maken.
Maar wat is leuker dan tijdens een feest of evenement  een leuk en gezellig spel te spelen met je vrienden waar je verder geen benodigdheden of handleidingen voor nodig hebt?

Bierviltjes bieden hier de ultieme oplossing voor! Maar welke spelletjes kun je met bierviltjes doen? Wij hebben een selectie gemaakt van een aantal spelletjes, maar natuurlijk kun je er veel en veel meer mee.

Pyramide bouwen

Neem een aantal bierviltjes en probeer ze in een A-vorm naast elkaar te zetten. Degene die de hoogste pyramide weet te bouwen, heeft gewonnen.

Vingertopjes

Leg een bierviltje op de vingertoppen van je duim- en middelvinger. Probeer om zoveel mogelijk bierviltjes op elkaar te leggen. Degene met de meeste bierviltjes wint.

Flipflop

Plaats een bierviltje op de rand van de tafel en tik deze met de bovenkant van je vingers aan. Zodra het bierviltje in de lucht is, moet je proberen om hem met dezelfde hand op te vangen. Lukt het je niet op dit vijf keer achtereenvolgens binnen een minuut te doen, dan moet je de tegenpartij trakteren op een drankje.

Zorg dat je ze in huis hebt!

Geef je binnenkort een feestje? Zorg ervoor dat je leuke bierviltjes thuis hebt. Bierviltjes kun je kopen bij verschillende online drukkerijen. Hierbij heb je vaak  de mogelijkheid om je eigen bierviltje te ontwerpen met je eigen foto en/of tekst. Op deze manier kun je zowel je gasten bedanken, je tafel redden van de ondergang en iedereen bedanken voor zijn of haar komst.

—————————————————————–

Deze bijdrage is van Narek, eigenaar van Bierviltjes.nl. Heb je nog geen bierviltjes, maar wil je wel persoonlijke en originele bierviltjes ontwerpen? Dat kan snel en eenvoudig via Bierviltjes.nl.

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail

One thought on “Spelletjes met bierviltjes

  1. raymond 12/10/2012 at 2:37 pm

    voor flipflop moet je wel snel zijn ;). In het begin van de avond gaat het wel goed, maar later op de avond gaat het je niet meer lukken en moet je steeds die bierviltjes van de grond af rapen omdat je te veel hebt gedronken, en daardoor wéér meer drinken.

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website