Spellen en activiteiten

spellen en activiteitenSpelletjes, het klinkt misschien als iets dat alleen voor kinderen is. Maar ook op een feest voor volwassenen kan het hartstikke leuk zijn iets te dóen, spellen bijvoorbeeld.
Onze tips:

 • Ga wandelen. En maak een lijst met stellingen die ieder op één van de gasten slaan. Laat je gasten raden welke stelling bij wie hoort. Een geweldige manier om onbekenden met elkaar aan het praten te krijgen.
 • Maak met z’n allen een muurschildering of een schilderij.
 • Organiseer een zeskamp en verdeel mensen in teams die tegen elkaar strijden.
 • Geef een dansles, salsa of flamenco of leer ze een John-Travolta-saturday-night-fever-dans. Gegarandeerd dat daarna de dansvloer gemakkelijk vol komt.
 • Sporten is altijd goed: een fietstocht of een stuk kanoën maakt de borrel erna extra lekker.
 • Organiseer een casino en geef je gasten een (nep)bedrag om mee te gokken.
 • Spellen zijn ook altijd goed. Liefst spellen die je speelt met tenminste vier personen. Zet verschillende spelletjes klaar zodat er genoeg afwisseling is.
 • En wat dacht je van spelletjes met bierviltjes?

Ga je iets doen waarvoor je een goede conditie moet hebben, bijvoorbeeld sporten, vraag je dan af of je activiteit geschikt is voor al je gasten. Kan iedereen meedoen? Is er iemand die niet mee kan doen, zorg dan voor iets waardoor hij of zij toch kan deelnemen en overleg daarover van tevoren. Misschien kan hij scheidsrechter zijn? Kun je niets bedenken? Verzin dan iets anders om te doen en ga een andere keer sporten.

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail

One thought on “Spellen en activiteiten

 1. Lauren de Bruijn 28/11/2017 at 3:32 pm

  Ik hou van het eerste spelletje omdat het origineel is en in klein ruimtes kan worden gespelen! Mijn zus is binnenkort jarig, en ik wil een surpriseparty voor haar organiseren. Ik zal mijn best doen om dit feest zo gezellig mogelijk te maken, maar nu begrijp ik dat ik een draadloze microfoon nodig heb als ik “een presentator” wil zijn. Als alles goed komt, spelen we dit spelletje wel!

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website