Originele uitnodigingen maken voor een feest

originele uitnodigingenHeb je binnenkort een leuk verjaardags-, verlovings- of werkfeestje? Dan wil je natuurlijk op een leuke manier je gasten uitnodigen. Je kunt dit natuurlijk gewoon telefonisch of via e-mail doen, maar als je er echt iets speciaals van wil maken, stuur je alle genodigden een mooie uitnodigingskaart. Het leuke van een uitnodigingskaart is dat je het thema van het feest in de uitnodiging kunt verwerken, om iedereen al van tevoren in de juiste feestsfeer te brengen!

Er zijn verschillende manieren waarop je aan originele uitnodigingskaarten kunt komen. Een eerste optie is om kant-en-klare kaartjes te kopen in een winkel voor kantoorartikelen en schrijfwaren, die je alleen nog zelf hoeft te schrijven. Of je kunt ervoor kiezen voor zelf uitnodigingen maken met behulp van Powerpoint of een ander programma en ze zelf uit te printen. Hierbij is het wel zaak dat je over een goede printer en een goede kwaliteit stevig papier beschikt. De laatste optie is om de uitnodigingskaarten online bij een drukker te bestellen. De laatste twee opties bieden je de meeste mogelijkheden om de uitnodiging vorm te geven zoals je zelf wilt.

Het is namelijk wel zo leuk als de uitnodigingen aansluiten bij het thema van het feest. Voor een luxueus gala of een chic cocktail-feestje stuur je natuurlijk een bijpassende stijlvolle uitnodiging, terwijl de uitnodigingen voor een frivool studentenfeest de onbezonnen sfeer die hiermee gepaard gaat uitstralen. De vormgeving van de uitnodiging wordt vooral belangrijk als het gaat om een feest met een specifiek thema. Wees creatief en speel met verschillende ideeën. Een originele uitnodiging hoeft niet per se uit een standaard rechthoekige kaart te bestaan. Voor een feest in piraten-stijl maak je een uitnodiging in de vorm van een schatkaart, voor een beachparty laat je de details voor het feest afdrukken op een strandbal en voor een gala met een James Bond thema verstuur je een top-secret USB stick met daarop de benodigde gegevens (in een geheime code natuurlijk!). Er zijn mogelijkheden genoeg!

Een overweging is natuurlijk wel de prijs die hieraan vastzit. Voor grotere aantallen is het versturen van uitnodigingen per postduif wellicht iets boven je budget. In dit geval is het waarschijnlijk het makkelijkst en het voordeligst om via een online drukwerkleverancier de benodigde uitnodigingen te bestellen. Deze bieden door de vele beschikbare designs en gepersonaliseerde opties meer dan genoeg mogelijkheden voor zelf originele uitnodiging maken. Bovendien kunnen de uitnodigingen op deze manier kant-en-klaar bedrukt worden met alle benodigde gegevens, inclusief routebeschrijving, contactgegevens en een eventueel e-mail en/of internetadres.

—————————————-

Sanne Velthuis woont en werkt al anderhalf jaar in Engeland. Daar houdt ze zich bezig met de online marketing voor Vistaprint. Ook zelf een originele uitnodiging maken? Dat kan snel en gemakkelijk bij Vistaprint.

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website