Lastige situaties

Het is natuurlijk de bedoeling dat iedereen blij en mooi is op een feest. Helaas is dat niet altijd zo. Onze beste tips om genante of lastige situaties en problemen op te lossen vind je hier.

Problemen met je kleding:

 • Je bent over- of under dressed:

  Als je overdressed bent, kun je als man je jasje uit of je das af doen.
  Als vrouw kun je als je underdressed bent, wat meer make-up opdoen of je haar mooi opsteken.

 • Vlekken op je kleding:

  Wijn op je kleren? Dep eerst met een papieren zakdoekje. Bij rode wijn gebruik je een sterke (kleurloze) drank om de wijn in op te lossen. Bij witte wijn geen water gebruiken!
  Bij andere vlekken: Zo snel mogelijk iets aan doen. Niet wrijven, wel deppen. Droge vlekken kun je zoveel mogelijk schrapen. De beste methode voor de meeste vlekken is lauw water en zeep. Gebruik een (witte) handdoek of keukenpapier als onderlegger. Lukt het niet om de vlek te verwijderen, blijf er dan af en breng na het feest je kleren naar de stomerij.

 • Ladder in je panty:

  Doe een beetje kleurloze nagellak op het uiteinde van de ladder, hij gaat dan niet verder. Is het een zitfeestje, trek je panty dan achterstevoren aan (werkt natuurlijk niet bij panties met naad). Beter is het natuurlijk om reservepanties bij je te hebben.

 • Afgebroken hak:

  Als de winkels nog open zijn, ga dan even naar de schoenmaker of koop een paar nieuwe schoenen.
  Een reservepaar in de auto is ook een goed plan.
  Heb je geen reservepaar en zijn de winkels dicht, dan zit er niets anders op dan ook de hak van je andere schoen af te breken.

Laat problemen met je kleding je feestje niet vergallen, je vestigt er dan alleen maar de nadruk op.

Er zijn natuurlijk allerlei andere situaties die lastig kunnen zijn op een feestje. Onze tips:

 • Je móet roken:
  Op de meeste feestje wordt niet gerookt of alleen buien. Als je een verstokte roker bent, zit er niet veel anders op dan vooraf je sigaretje te roken en af en toe naar buiten te gaan.
 • Je bent opgezadeld met een stomvervelend iemand:
  Verontschuldig je en zeg dat je naar de wc moet. Of richt je aandacht op iemand die aan de andere kant of tegenover je zit. Is er “no way out” probeer dan of je tóch iets interessants aan je gesprekspartner kunt ontdekken.
 • Als je niet lekker bent:
  Niet lekker zijn doe je buiten of op de wc. Het is echt not done om in de feestruimte over te geven, te huilen of winden te laten. Trek je even terug, werk je make-up bij en keer met een glimlach weer terug in het feestgedruis.
 • Als je je ex tegenkomt:
  Beheers je en probeer normaal te doen. Je hoeft echt geen lange conversatie met hem of haar te gaan voeren, maar hallo zeggen en glimlachen is veel beter dan je ex krampachtig te vermijden.
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website