Kinderspelletjes

kinderspelletjesOrganiseer je een kinderfeestje, dan wil je natuurlijk iets dóen met de kinderen. Onze tips voor een aantal geschikte kinderspelletjes:

Spijkerpoepen

Een heel oud spel, nog altijd leuk. Bind om het middel van de kinderen een koordje met een spijker eraan, zodat die als een staart aan hun kont bungelt. Zonder hun handen te gebruiken moeten ze zo snel mogelijk de spijker in een fles laten zakken. Wie het snelst is, heeft gewonnen.

Snoephappen

Ook een oudje. Laat een aantal (verpakte) snoepjes in een teil met water drijven. Om de beurt mogen de kinderen er met de mond een snoepje uit happen. Zonder hun handen te gebruiken. Handig is om de kinderen een duikbril op te doen.

De Draak

Eén kind is de draak die zijn kostbare schat bewaakt. De andere kinderen willen de kostbare schat stelen. Dat moet je wel slim doen, want zodra de draak je aanraakt, versteen je. En die verstening duurt voor eeuwig. Of totdat iemand de schat heeft gestolen. De succesvolle dief wint het spel. Of de draak natuurlijk.

Fluisterspel

De kinderen zitten of staan in een kring. Fluister het eerste kind een zin in het oor. Het kind geeft het door aan zijn buurman of buurvrouw en die weer aan de volgende in de kring. Het laatste kind spreekt de zin, of wat ervan over is, hardop uit. Hilariteit gegarandeerd.

Hints

Voor iets grotere kinderen. Maak van tevoren kaartjes met opdrachten (woorden, artiesten, films). Doe de kaartjes in een doos. Verdeel de kinderen over twee teams. Een van de kinderen uit team één trekt een kaartje uit de doos en probeert het woord uit te beelden. De andere leden van het team proberen te raden wat het woord is. Raadt het team het niet binnen de afgesproken tijd, dan krijgt het andere team 10 seconden om het woord te raden. Heeft team één het geraden, dan mogen zij blijven spelen. Anders gaat de beurt over naar het andere team.

Gebruik een kookwekker of een zandloper om de tijd bij te houden.

En verder kun je met de kinderen natuurlijk ook

  • een speurtocht doen;
  • knutselen;
  • zaklopen;
  • koekjes bakken;
  • pannenkoeken bakken;
  • een verkleedfeest houden;
  • toneelspelen;
  • voetballen.

Maak het voor kleine kinderen niet te eng. En voor grote kinderen niet te kinderachtig (dat zal de jarige je wel vertellen). En verder: gebruik je fantasie, betrek de jarige en maak plezier!

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website