Feestverhuur: voor een feest zonder zorgen

Uit ervaring weten we inmiddels dat een feestje organiseren niet makkelijk is. Vaak begint het met een idee. Kies je voor een traditioneel en eenvoudig feestje, of vier jij je verjaardag of bruiloft uitgebreid? Wordt het een themafeest, bijvoorbeeld een gezellige karaoke avond of misschien wel een geweldig midzomer tuinfeest?

Als je eenmaal deze keuzes hebt gemaakt kun je gaan nadenken over wie je gaat uitnodigen. Hou je het klein voor alleen naaste familie, of nodig je je hele vriendenkring uit. Naarmate het gezelschap op je feestje groter wordt, is het waarschijnlijk nodig om bepaalde attributen te huren. Want heb jij voor 50 personen zitplaatsen in huis, en kun je ook zoveel koppen koffie zetten in één keer?

Catering uitbesteden of zelf artikelen huren?

Grofweg zijn er twee mogelijkheden te bedenken. Je kunt je volledige feest uitbesteden aan een party cateraar. Dit is de makkelijkste maar ook veruit de duurste oplossing. Hoewel er veel verschil zit in de prijzen tussen verschillende cateraars, moet je toch gauw rekenen op enkele tientjes per persoon. Een fors bedrag dus; een domper op je feestvreugde wellicht.

Een andere optie is dus om het in eigen hand te houden, en alleen de spullen te huren die jij nodig hebt. Geef je een tuinfeest? Een partytent huren is helemaal niet zo duur, en is ook vrij eenvoudig zelf op te zetten. Een paar tafels en stoelen, een koffieketel, wat serviesgoed en je bent al aardig op weg.

Eindeloos veel mogelijkheden

Natuurlijk kun je het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Party verhuurders bieden een scala aan artikelen om te huren voor je feestje. Wil je een mobiele bar, een karaoke set, gekleurde feestverlichting of zelfs een echte frietwagen op je feest? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een bedrijf te vinden die het verhuurt. Denk bij een tuinfeest ook om de praktische zaken; heb je geen toilet in de buurt? Een dixie-toilet (of luxere variant) is dan een goede oplossing.

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail

One thought on “Feestverhuur: voor een feest zonder zorgen

  1. Hawaii party 10/05/2018 at 12:55 pm

    Ik doe zelf altijd een mixje van beiden. De spullen koop ik zelf (kan altijd nog een keer gebruikt worden) en voor het eten huur ik een cateraar in, het liefst met iets van personeel, zodat al mijn zorgen uit handen worden genomen.

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website