Eten en drinken

eten en drinken, foto Kawa0310Bij een feest, hoe bescheiden ook, is eten en drinken belangrijk.

Eten en hapjes

Serveer je je gasten een compleet diner of heb je eenvoudige hapjes bij de borrel: laat ze in ieder geval weten wat ze kunnen verwachten op het gebied van eten en drinken. Stel dat je feest om 20 uur begint en je hebt een buffet samengesteld, dan zou het zonde zijn als je gasten voor de zekerheid alvast thuis hebben gegeten.

Denk bij het eten aan speciale wensen. Zo eten kinderen anders dan volwassenen. Voor hen zou je pannenkoeken of patat kunnen serveren. En komen er vegetariërs op je feestje, dan is het attent daar rekening mee te houden.

Om je op weg te helpen hebben we aantal tips voor eten voor je op een rijtje gezet.

Drankjes

Bier en wijn horen sowieso thuis op een feestje. Net als Spa Rood, gewoon water en wat sapjes. Extra feestelijk is het als je cocktails serveert. Je kunt ook geweldige alcoholvrije cocktails maken.

Zorg dat je voldoende drankjes zonder alcohol in huis hebt. Sommige gasten moeten waarschijnlijk nog rijden. Of willen liever niet teveel alcohol drinken.

En ook hier, denk aan eventueel aanwezige kinderen. Appelsap en ranja doen het vaak goed. En cola maakt voor veel kinderen het feest compleet.

Drinkt iemand alleen de allerduurste whisky? Natuurlijk kun je die in huis halen. En dat is heel attent. Wil je op je budget letten, dan is het prima om sommige dranken niet te serveren.

We hebben nog wat meer tips voor wijn en drank voor je op een rijtje gezet. Voor als je nét iets meer wilt dan het standaard aanbod.

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website