Een goed feest kan niet zonder goede uitnodiging

goede uitnodigingBinnenkort een feestje geven? Ongetwijfeld ben je nu al bezig in je hoofd met hoe je het feest gaat organiseren. Wat zal ik allemaal doen qua activiteiten, welke hapjes zal ik huis halen, wanneer en hoe laat? Of het nu gaat om een kinderpartijtje, receptie voor een trouwerij, een housewarming of een gezellig familiediner zijn dit vragen die af en toe door je hoofd schieten. Gelukkig zijn hier speciale checklists voor die je kunnen helpen bij regelen van het perfecte feest.

Eigen kaart maken populairder in buitenland dan in Nederland

Het maken van een goede uitnodiging is in Nederland echter nog een ondergeschoven kindje. Terwijl wij Nederlanders voor een verjaardagsfeestje de telefoon pakken en de gehele gastenlijst bellen, wordt er in het buitenland veel meer aandacht aan besteed.  Het maken van een eigen uitnodigingskaart is daar zeer populair en wordt veel tijd ingestoken. Blanco kaarten worden versierd met foto’s en decoratiemateriaal als kralen, veertjes en stickers. Een reuze karwei – zeker als er veel genodigden zijn – maar wel origineel en erg uitnodigend. Wie kan zo’n bijzondere uitnodiging nu eenmaal weigeren?

Gelukkig zie je hier en daar in ons koude kikkerlandje ook meer aandacht voor bijzondere kaarten. De scrapbook trend van enkele jaren terug heeft veel Nederlanders bekend gemaakt met decoraties, hobbywinkels en misschien wel het belangrijkste: het gebruikmaken van je eigen creativiteit.

Online kaartje maken

Drukte van werk, gezin en sporten zorgen er voor dat niet iedereen de tijd heeft (of neemt) om meerdere kaarten te decoreren. Gelukkig zijn er ook genoeg mogelijkheden op internet om een uitnodigingskaart te maken. Via een ontwerpmodule kun je bijvoorbeeld je eigen foto’s uploaden en verwerken in een persoonlijk en origineel ontwerp. Ook kun je de nodige decoraties toevoegen aan je eigen design. In de ontwerpmodules van online kaartenwinkels kun je stempeltjes, icoontjes en plaatjes vinden die je gemakkelijk kunt aanbrengen op je eigen kaart.

Leuk is dat je niet alleen de voorkant van de kaart kunt maken, maar ook de binnenkant en achterkant, zodat het een echt geheel wordt. Vergeet natuurlijk niet om in de binnenkant ook wat ruimte over te laten voor je boodschap.

uitnodigingskaartEen groot voordeel van een digitale uitnodigingskaart is dat je een kaart maar één keer hoeft te maken, alvorens je deze kan doorsturen naar al je gasten. Dit scheelt je veel tijd. Zeker in vergelijking met al het knip en plakwerk in het buitenland. Kaartje voor kaartje en dat dan misschien wel voor tientallen adressen.

Handig om te weten is dat de door jou ontworpen kaart wordt gedrukt op papier en en vervolgens via de post wordt verstuurd (dus niet gewoon via e-mail). Gemakkelijk ook is dat je de kaart tot 20.00 digitaal kan versturen, zodat je het gemakkelijk na werktijd kunt doen.

Het maken van een digitale kaart is ook gewoon erg leuk om te doen. En je zult zien dat veel mensen positief op je uitnodiging zullen reageren. Een van de online mogelijkheid om uitnodigingskaarten te versturen is via Greetz.

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website