Diner

diner feest, foto 5chw4r7zJe kunt je gasten een compleet diner voorschotelen. Maak zo’n maaltijd alleen zelf als je daar ervaring mee hebt en zeker weet dat je het aankunt. En zorg ervoor dat je hulp hebt, bij de voorbereiding en bij de bediening.

Hoe stel je een goed diner samen?

  • Een koud voorgerecht serveer je vóór het warme voorgerecht.
  • De volgorde van gerechten is van licht naar zwaar. Vis komt voor vlees, vlees komt voor wild, kaas komt voor fruit en hartig voor zoet.
  • Varieer in bereidingswijze. Stoom je het ene gerecht, bak dan het andere.
  • Maak geen dingen die je nooit gemaakt hebt tenzij het supergemakkelijk is.
  • Hoe meer gangen, hoe kleiner de porties.
  • Een menukaart maakt je diner extra feestelijk. Maak de kaart niet te groot, zodat hij niet in de weg staat.
  • Stoffen servetten zijn feestelijker dan papieren servetten. Lees ook onze tips voor tafel dekken.
  • En maak het niet té moeilijk. Het is jammer als je de hele avond in de keuken staat. Zorg voor voldoende hulp en kies gerechten die je kunt voorbereiden.

Bij een diner serveer je natuurlijk ook iets te drinken. Lees ook de tips voor wijn en drank.

Gaat het om een kerstdiner, kijk dan bij onze tips voor kerstfeest.

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website