Buffet

buffet feest, foto Nemo's great uncleEen buffet is ideaal als je eten wilt serveren. Het zorgt ervoor dat je gasten gemakkelijk met elkaar mengen. En je hebt zelf weinig werk aan de bediening.

Onze tips voor het serveren van een buffet:

  • De meeste mensen zijn rechtshandig. De looprichting van je buffet is daarom van rechts naar links. Mensen kunnen dan gemakkelijker opscheppen.
  • Een buffet serveer je het handigst op een langwerpige, niet te brede tafel. Iedereen kan er dan gemakkelijk bij.
  • Verwacht je veel gasten, dan is het handig meer dan een buffettafel te hebben. Je voorkomt zo een file voor het eten.
  • Reken op ongeveer anderhalve maaltijd per persoon. Mensen zijn geneigd meer te eten van een buffet.
  • Bij finger food of tapas reken je ongeveer op vier tot zes voorgerechtporties per persoon.
  • Groepeer je gerechten op soort (vis, vlees, groente, pasta, fruit), op kleur, op smaak (zout, pikant, bitter, zoet) of op thema.
  • Kijk uit met plakkerige gerechten en met veel saus. Voor je het weet zit je huis eronder.
  • Zet dure schotels of eten waar je niet veel van hebt, aan het eind. Anders is het te snel op.
  • Borden zet je aan het begin van het buffet. Bestek en brood zet je aan het einde. Soepborden zet je bij de soepkom. Vergeet niet servetjes op tafel te zetten.
  • Zorg ook voor boter, olijfolie, zout en peper, zodat je gasten je gerechten naar smaak kunnen aanpassen.
  • Je dranken kun je het best op een aparte tafel zetten.
  • Presenteer je buffet mooi, lees de tips voor tafel dekken.

Voorkom dat je zelf de hele tijd in de keuken staat en kies voor gerechten die niet te moeilijk zijn en die je goed kunt voorbereiden. Onze tips:

  • Pastasalades zijn lekker en gemakkelijk (vooraf) te maken.
  • Soep en hartige taarten kun je ook voorbereiden.
  • Turks brood is handiger dan stokbrood omdat het niet in de oven hoeft voor gebruik.
  • Als toetje kun je kiezen voor verschillende kazen, koffie met bonbons of petit fours.
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail

One thought on “Buffet

  1. Alex Bierbooms 20/03/2017 at 1:52 pm

    Het inschatten van de hoeveelheid eten voor een buffet blijft een lastige formule. Zonde om teveel eten te laten staan, maar te weinig inkopen is killing.

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website