7 Tips voor een onvergetelijk feest

Een feestje geven kan iedereen. Je stuurt er een appje of 50 uit, haalt een paar kratten bier en een paar zakken borrelnootjes en je maakt een lange playlist op je laptop. Klaar. Toch?
Iedereen is alleen al duizend keer op zo’n feestje geweest en over een paar weken is iedereen het dus weer vergeten. Soms heb je iets bijzonders te vieren en wil je dat je een onvergetelijk feest geven. Hier zijn 7 tips voor een feest waar iedereen het volgend jaar nog over heeft.

1. Zorg voor iets bijzonders

Een onvergetelijk feest heeft ook een blikvanger nodig, iets wat mensen nog nooit eerder hebben gezien. Wat dat dan moet zijn, daar kun je je behoorlijk het hoofd over breken. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar mijn vrienden hebben al heel veel gezien en zijn niet zo gauw meer onder de indruk. Toch merk ik overal waar ik kom draaien dat mensen een glimlach op hun gezicht krijgen. Zo’n bus, daar heeft eigenlijk iedereen wel een warm gevoel bij en het staat stukken leuker dan een dj die achter een tafel of zo’n stapel zwarte flightcases staat te draaien. Mensen kijken ernaar, praten erover en maken er foto’s van die ze met hun vrienden delen. Zorg dus voor een echte eyecatcher als je een onvergetelijk feest wilt organiseren.

2. Een goede dj

Zonder muziek geen feest. Live muziek is geweldig, maar zelfs de meest professionele band kan niet de hele avond doorspelen en neemt maar beperkt verzoekjes aan. Je kunt dus niet zonder dj. Dat kun je aan je neefje toevertrouwen (en dat is vast een hele lieve jongen) maar het op gang brengen en gaande houden van een feest is een vak apart. Een goede dj weet wanneer hij moet knallen en wanneer hij even rust moet creëren. Hij (of zij, natuurlijk!) weet hoe hij de mensen naar de dansvloer krijgt en speelt in op wat de gasten leuk vinden. Zo is de dj meer dan een plaatjesdraaier: het is een soort ceremoniemeester die voor een belangrijk deel de sfeer van je feest bepaalt. Voor een onvergetelijk feest is een goede dj dus echt onmisbaar.

3. Locatie, locatie, locatie

Je kunt je feest natuurlijk gewoon thuis geven. Saaaaaiiii. Om het tot een echt onvergetelijk feest te maken moet je op zoek naar een plek die iedereen een bijzonder gevoel geeft. Je kunt locaties huren en daar zijn ook hele bijzondere bij. Dat kost natuurlijk wel geld, maar dan heb je ook wat. Plaatsen voor een feest waar je niet voor hoeft te betalen zijn nog veel leuker. Ken je iemand met toegang tot een enorme verborgen tuin? De zolder van een oude school? Een groot dakterras met uitzicht over de stad? Met een beetje netwerken kom je misschien aan een locatie die je feest echt bijzonder maakt. Zorg wel dat je toestemming hebt van de eigenaar van de locatie en denk aan de (brand)veiligheid! Tip om het extra spannend te maken: hou de locatie van het feest tot het laatste moment geheim. Je kunt een wachtwoord op de uitnodiging zetten waarmee ze vlak voor aanvang op een website kunnen vinden waar ze heen moeten.

4. Een goed begin is het halve werk

Je komt binnen, je hangt je jas op en… Ja, wat dan eigenlijk? Je kijkt wat rond of je bekenden ziet, je leunt wat tegen de muur en je staat je af te vragen of je nog in een feeststemming gaat komen. Dat kan anders. Een onvergetelijk feest is een feest waarbij iedereen die binnenkomt meteen in the mood wordt gebracht. Zorg daarom voor een warm welkom. Laat mensen niet naar de bar lopen om iets te drinken te regelen, maar zorg dat er een tafel is met vrolijke welkomstdrankjes. Denk daarbij ook aan een alcoholvrije variant voor de chauffeurs. Wil je een stapje verder gaan, dan zorg je voor een mooi aangekleed welkomstcomité met een leuke act. Afhankelijk van je budget en hoe creatief je bent kun je dit zelf organiseren of er iemand voor inhuren.

5. …maar het einde is net zo belangrijk

Net zo belangrijk is een goed einde. Een feest dat als een nachtkaars uitgaat, dat onthoudt niemand. Zorg dus voor een knallende afsluiter. Je dj kan je hier natuurlijk bij helpen, maar je kunt ook zelf iets bedenken. Reik bijvoorbeeld een prijs uit voor de best geklede man of vrouw en laat die dan nog 1 nummer met elkaar dansen. En dan is het ook afgelopen. Een feest waarbij iedereen tegelijk weggaat lijkt veel meer op een echt evenement dan een feest dat langzaam ‘leegloopt’. Als mensen weten dat er nog een spetterende finale op het programma staat, blijven ze ook langer en blijft het dus ook langer gezellig. Je kunt natuurlijk altijd op een andere, kleinere locatie een afterparty houden voor de harde kern van de feestgangers.

6. Kies een thema

Een themafeest: het lijkt afgezaagd, maar het werkt. Iedereen is namelijk al weken van tevoren met jouw feest bezig. De ideeën voor outfits vliegen heen en weer op Facebook en WhatsApp, mensen gaan speciaal voor jouw feestje shoppen en iedereen probeert elkaar af te troeven door er cooler uit te zien dan de rest. Als het feest dan eenmaal is begonnen ontstaat er vanzelf een leuke sfeer en bieden alleen de outfits al genoeg gespreksstof. Altijd leuk is bijvoorbeeld het ‘jaren 80’ thema, maar ‘disco’ doet het ook goed.

7. Oh, en denk aan de buren

‘Het is pas feest als de politie is geweest’, is een uitspraak die je wel eens hoort. Ik ben het daar niet mee eens. Om een feest echt onvergetelijk te maken moet het voor iedereen leuk zijn. Denk dus bij het plannen van je feest aan je buren. Stel ze op de hoogte van wat er gaat gebeuren en hoe lang het duurt en hou je daar ook aan. Of, beter nog: nodig ze gewoon allemaal uit!

Zo, dat zijn 7 ideeën om je op weg te helpen naar een feest dat gegarandeerd een bijzondere herinnering wordt voor alle gasten. Heb jij er nog meer? Laat het me dan hieronder in de reacties weten!

DJ Big Blender (ook actief als Lounge dj D’Almar) is een allround dj. Al sinds zijn zestiende draait hij in discotheken, op feesten en op zakelijke bijeenkomsten.

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail

2 thoughts on “7 Tips voor een onvergetelijk feest

  1. Lauren de Bruijn 24/07/2017 at 8:49 am

    Ik ga absoluut akkoord dat je je best moet doen om het feest origineel te beginnen! Eigenlijk ben ik van mening dat het begin en het einde 2 belangrijkste punten in het feest zijn. Nu ben ik op zoek naar een goede locatie (ik wil niet mijn verjaardag thuis vieren), omdat het ook the mood van mijn feest kan beïnvloeden. Hartelijk bedankt voor deze tips!

  2. Kiki Wals 22/12/2017 at 10:03 am

    Ik ben er het helemaal mee eens dat een onvergetelijk feest een feest is waarbij iedereen die binnenkomt meteen in the mood wordt gebracht. Ik wil een surpriseparty voor mijn man organiseren op zijn verjaardag, en ik wil dit feest onvergetelijk maken. Bedankt voor de tips! Ik moet nog een geluidsapparatuur huren, en dan is bijna alles klaar!

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website